Küldetésünk, céljaink

Hazánkban számtalan fogyatékos ember él. Bombázhatnánk számadatokkal mind a testi, mind pedig az érzékszervi fogyatékosságokat illetően, de úgy hisszük hasztalan lenne.
Sokan vagyunk. Sok mozgás-, hallás-, látássérült és ezeknél súlyosabb, halmozottan is létező fogyatékosság megtalálható mindenütt a világban, ekképp Magyarországon is.
Ugyanakkor nem szeretnénk, ha szánakozva néznéd oldalainkat!
Pontosan ez egyik célunk. Mosolyogj csak bátran, mi is mosolygunk Rád!

Ez idáig sok olyan szervezettel, csoportosulással találkozhattál ahol a fogyatékossággal élő emberekért dolgoznak, támogatásukra bíztatnak, próbálják könnyebbé, jobbá tenni életüket.
Nem mondjuk, hogy nincs szükség ezekre a szervezetekre, hiszen rengeteg segítségre szoruló embernek elengedhetetlen támogatásuk, ugyanakkor azt valljuk és hisszük, hogy számtalan fogyatékossággal élő ember tud tenni az "egészséges" emberekért is.

Vegyük csak azt az egyszerű példát, amikor egy látássérült gyógymasszőri képesítésével megmasszíroz akár egy fürdőben, akár masszázsszalonban. Ő már tudott tenni Érted, segíthetett, hiszen elmúlhattak fájdalmaid, elindíthatott a gyógyulás útján vagy javíthatta közérzetedet, segíthetett a kikapcsolódásban.

Számtalan fogyatékos szakember van a világon, hiába nem hallottál még róluk.

Mit is szeretnénk tehát?

Tekinthess ránk úgy, mint bármely emberre, fordulhass hozzánk segítségért, segíthessünk bármiben, amiben csak tudunk. Ha pedig segítőkezet nyújthatunk és elérjük, hogy beilleszkedjünk a társadalomba, hogy ne másnak, különösnek nézz Bennünket, hogy ne fogyatékosságunk jusson eszedbe először, hogy meg tudj feledkezni a fogyatékosság tényéről!

Hisszük, hogy Együtt bizony Mindenkiért tehetünk hol többet, hol kevesebbet.

Ezen gondolatok mentén alakultunk meg és így kezdjük el működésünk, amiben - lehetőségeidhez mérten - akár Te is segíthetsz ötleteiddel, gondolataiddal, munkáddal vagy adományozással.

Kérjük támogasson minket adója 1%-val!

Hallgassa meg felhívásainkat:

Lepkeháló Egyesület
Adószám: 18132472-1-41
Számlaszámunk: Budapest Bank 10101205-62936900-01002000
Nemzetközi számlaszám: HU82 10101205 62936900 01002000
Swift kód: BUDAHUHB